24. 10. 2018

Dokonalá kuchyně první republiky na vašem talíři

Období první republiky je považováno za zlatou éru české kuchyně a profitujeme z něj dodnes. Čerpalo se ze světových specialit, rakouskouherské tradice i z regionální kuchyně, v čele s moravskou či slezskou.

Jídelníček se rozšiřoval o nové, cizokrajné chody. Praha, například spolu s Paříží, určovala gastronomické trendy. Tou dobou se také začíná intenzívně hovořit o zdravé kuchyni a vydatně se pracuje s nejrůznějšími úpravami zeleniny.

My jsme pro vás od pátku 26. 10. do neděle 28. 10. připravili výběr toho, na čem si před 100 lety, které naše republika oslaví právě o tomto víkendu, pochutnávala jak dobová smetánka, tak běžný člověk. Nechybí v něm šneci či "sachr", ale ani poctivá kulajda.

Zastavte se k nám za vynikající kuchyní s kapkou nostalgie a objednejte si svůj stůl v restauraci Golf parku Lhotka!